Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Umumi amacı insanoğluın binayı dokunca kararlamadan terk etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevzi kırmızıır.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler bakış önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle doğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını rabıtalı kontroller ile denetlemek ve kritik etmek değerlidir.
midein yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çkırmızıışıp çtuzakışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturma kılmak ve rastgele bir arızada giderilmesini hazırlamak önemlidir.
Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Yangın Esnasında Binalması Gerekenler Yangın sırasında yangın kapısı personelin karışma yeteneğini zait, alevlerin temellangıç aşamasında denetçi edilmesini sağlayan güvenlik ipuçları
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayan panik bar sistemi ile ateş takkadak kaçış niyetının henüz hızlı anlayışlemesini esenlamaktadır.
Özellikle duyarlı ve kıymettar materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Dolgular ile kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin müşterek noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.
Yangın Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan kapılara verilen isimdir.
Bünyeda yangın çıkması halinde şule ve yaman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine bağlı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve vesair alanlara yayılması engellenir.
Bap müstacel çıkış kapıları başüstüneğu dakika insanların tasarruf odaklı en fazla sordukları istifham ivedili çıkış bapları ne tarafa açılır sorusu olmaktadır. Binada çalışan veya eğleşme eden kişilerin kapıların kuruluşldığı gereç ile müntesip görünürde bir problemi imkânsız.